manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Vermindering van agressief gedrag door suppletie van vitaminen, mineralen en n-3 vetzuren bij jongeren met een verstandelijke beperking € 249.789

Agressief gedrag door cliënten komt veel voor binnen de gehandicaptenzorg: de geschatte prevalentie is 9% tot 24%, oplopend tot 45% bij geïnstitutionaliseerde cliënten. Agressief gedrag kan een reden zijn om antipsychotica voor te schrijven en bij begeleiders van cliënten kan het leiden tot verhoogde werkstress, letsel en/of ziekteverzuim. Uit diverse studies is gebleken dat voedingssupplementen een positief effect kunnen hebben op gedrag. Op basis van die studies is dit jaar besloten voedingssupplementen toe te dienen in justitiële inrichtingen in Nederland en is er een effectiviteitsstudie bij langdurig opgenomen volwassen psychiatrische patiënten gestart. Het bestuur van het Innovatiefonds heeft besloten met een bijdrage van maximaal € 249.789 een door het LUMC uitgevoerd onderzoek naar de toegevoegde waarde van voedingssupplementen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk te maken.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.