cure6.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Kinderneurochirurgisch Netwerk Nederland € 114.000

Het uitblijven van verdere concentratie op het gebied van de kinderneurochirurgie lijkt de kwaliteit van zorg en de voortgang van wetenschappelijk onderzoek in de weg te staan. Vanuit de sectie kinderneurochirurgie van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie (NVvN) en het Radboudumc komt het initiatief om de Nederlandse kinderneurochirurgen te verenigen binnen het Kinderneurochirurgisch Netwerk Nederland (KNNN). Het KNNN beoogt alle kinderneurochirurgen in Nederland te laten samenwerken in één virtueel centrum. Het netwerk moet uiteindelijk de samenwerking van de kinderneurochirurgen faciliteren, aan kwaliteitsregistratie en kwaliteitsbevordering doen en wetenschappelijk onderzoek verrichten op nationaal niveau. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft voor de uitrol van de digitale polikliniek naar de andere UMC’s € 114.000 toegekend onder de voorwaarde dat elk deelnemend centrum zelf zorgt voor dekking van de helft van de kosten van de inzet van de verpleegkundig specialist.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.