cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Implementatie van een eHealth-behandelprogramma voor chronische lage rugpijn € 105.728

In Nederland heeft 44% van de bevolking te maken met lage rugpijn waarvan 1 op de 5 chronische pijn ervaart, met beperkingen in het dagelijkse leven als gevolg. Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wil een modulair eHealth-programma ontwikkelen en implementeren waarmee wordt beoogt de zorg voor patiënten met chronische lage rugpijn te optimaliseren. De interventie zal in de Nijmegen Decision Tool (NDT) worden opgenomen zodat patiënten er gericht naar kunnen worden doorverwezen. Daarmee komt de interventie ook direct in ziekenhuizen verspreid over het land voor patiënten beschikbaar. Implementatie wordt begeleid door een daarin gespecialiseerde partij en het doel van de partners is expliciet het bieden van laagdrempelige, effectieve zorg. De toegevoegde waarde van het behandelprogramma wordt in het kader van het project bij 100 patiënten bepaald.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.