witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Verbetering van medische zorg in het Zuiden van Peru € 57.700

In 2012 is het kinderziekenhuis Tony Molleapaza Rojas in Arequipa, in het Zuiden van Peru, geopend. Het kinderziekenhuis is een initiatief van Stichting Fundacion Paz-Holandesa (in Nederland) en de Asociación PAZ-Holandesa (in Peru). Het ziekenhuis heeft ongeveer 40 bedden, meerdere spreek- en operatiekamers, een polikliniek, een röntgenafdeling, een laboratorium, een apotheek, een EHBO, een gastenverblijf en een volledig gecomputeriseerd ziekenhuismanagementsysteem. Stichting Fundacion Paz-Holandesa heeft zich tot het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gewend voor de aanschaf van een zogenaamde c-boog (een mobiel röntgenapparaat voorzien van continue doorlichting) voor gebruik in de operatiekamers van het ziekenhuis.
Het fonds heeft hiervoor een bijdrage toegekend van maximaal €‎ 57.700.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.