cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Transdiagnostische decision tool: matched care voor patiënten met een (hoog)specialistische zorgvraag € 160.934

Stichting TOPGGz heeft, mede gefinancierd door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, decision tools ontwikkeld om patiënten zo snel mogelijk op de juiste plaats in de ggz een behandeling te kunnen bieden. De tools zijn erop gericht de patiënten die een topklinische zorgvraag hebben te identificeren. Inmiddels zijn er diagnose specifieke tools ontwikkeld voor patiënten met eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angststoornissen. Stichting TOPGGz wil nu een transdiagnostische decision tool ontwikkelen, zodat verdere ontwikkeling van diagnose specifieke tools niet nodig is. Een transdiagnostische decision tool is ook nodig voor patiënten bij wie het moeilijk vast te stellen is welke diagnose nu als primaire diagnose gezien moet worden. Het Innovatiefonds heeft hiervoor een bedrag van maximaal €‎ 160.933,88 toegekend.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.