cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Optimalisatie fototherapie bij erfelijke hyperbilirubinemie € 18.047

Patiënten die lijden aan erfelijke ernstige ongeconjugeerde hyperbilirubinemie, ofwel het Crigler-Najjar syndroom, ondergaan dagelijks een 12 tot 14 uur durende behandeling met fototherapie. Deze intensieve behandeling is noodzakelijk om hersenschade te voorkomen. Patiënten ervaren deze behandeling als erg belastend. Daarnaast veroorzaakt de behandeling bij een deel van de patiënten huidafwijkingen. Het Tytgat Instituut van het AMC wil de behandeling met fototherapie optimaliseren door te onderzoeken of de duur van de dagelijkse fototherapie verkort kan worden. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft een bijdrage van maximaal € 18.047 ter beschikking gesteld om de patiëntgebonden kosten van het onderzoek te kunnen dekken.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.