manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Themales kindermishandeling € 3.000

Het Instituut voor Maatschappelijk Werk (IWM) verzorgt op diverse basisscholen in Nederland het Marietje Kessels Project (MKP) voor groep 7 en 8. Het MKP is een weerbaarheidstraining van 12 lessen gericht op het aanleren van basisvaardigheden zoals fysieke, mentale en verbale weerbaarheid.Tijdens de themales kindermishandeling wordt gebruik gemaakt van een dvd die de 4 vormen van kindermishandeling toont. De dvd een onmisbaar onderdeel van de les omdat het kinderen, die zelf slachtoffer zijn van kindermishandeling, ondersteunt in het durven vertellen. De huidige dvd is in 2005 gemaakt en volgens de aanvrager sluit deze niet meer aan bij de huidige tijd. Het Innovatiefonds geeft een bijdrage voor het maken van een nieuwe versie van deze dvd.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.