GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Ontwikkeling digitale huisartsbrochures

21 patiëntenverenigingen hebben in samenwerking met de VSOP gereageerd op de uitnodiging van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars om een aanvraag in te dienen voor het kunnen uitbrengen van digitale huisartsbrochures die voldoen aan de eisen van deze tijd. De huisartsenbrochures beogen een belangrijke bijdrage te leveren aan snellere herkenning en diagnose van de aandoening door de huisarts en de verbetering de kwaliteit van zorg en leven van mensen met een zeldzame aandoening in Nederland. Het bestuur heeft een bedrag van € 350.000 toegekend. De huisartsenbrochures worden ontwikkeld door en onder regie van de VSOP, in samenwerking met de betrokken patiëntenorganisaties, hun medisch adviseurs en het NHG. Patiënten kunnen straks een brief overhandigen aan de huisarts met daarin beknopte informatie over de betreffende zeldzame aandoening waarin de URL naar de betreffende brochure op de NHG-website is opgenomen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.