cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Congres XXYY variatie syndromen (€ 5000)

Stichting To-Mpower wil in september 2015 een congres houden met het doel de bekendheid met de diagnostiek en behandeling van syndromen met  XXYY variaties te vergroten.  Een ander doel is de bekendheid met de voor handen zijnde multidisciplinaire zorg voor kinderen die een foute verdeling van chromosomen hebben te vergroten. Het congres is bedoeld voor de ouders van kinderen en mensen van alle leeftijden met het Klinefelter syndroom, Triple X, Turnersyndroom, XXYY syndroom en andere varianten van X of Y, anderzijds voor behandelaars zoals orthopedagogen, psychologen, psychotherapeuten, orthopedagoog-generalisten, ggz-psychologen of kinder- en jeugd psychologen/artsen. Het Innovatiefonds Zorgeverzekeraars staat garant voor een bedrag van €5.000. 

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.