cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Behandelingskeuzehulpen om de Nederlandse fertiliteitszorg patiëntgerichter en betaalbaarder te maken door overbehandeling tegen te gaan (€ 50.000)

De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) gaat met ondersteuning van het Innovatiefonds een nieuwe keuzehulp ontwikkelen die de gedeelde besluitvorming van patiënten en gynaecologen tussen behandeling, afwachtend beleid en alternatieven voor zwangerschap faciliteert. In Nederland heeft 36% van de paren die in ons land een fertiliteitsbehandeling ondergaan nog een goede kans op het optreden van een spontane zwangerschap (> 30% kans binnen 1 jaar). Daarnaast zijn er patiënten die een zeer geringe kans op zwangerschap hebben (< 10% kans bij IVF behandeling). Voor deze patiënten zou de keuze voor het aanvaarden van kinderloosheid binnen de fertiliteitszorg bespreekbaar gemaakt kunnen worden, waardoor patiënten weloverwogen van behandeling af kunnen zien. Het ‘decisional conflict’ waar patiënten mee kampen kan afnemen doordat zij een grotere rol krijgen in de besluitvorming.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.