cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Cyberpoli Schildklieraandoeningen (€ 12.500)

In 2006 heeft het Stichting Artsen voor Kinderen (AvK) financiële steun gekregen voor het opzetten van een Cyberpoli op internet met informatie over psychosociale effecten van het hebben van een chronische aandoening. De Cyberpoli is een interactieve internet polikliniek en ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische aandoeningen of beperking. Deze kinderen kunnen via de Cyberpoli informatie over hun ziekte vinden, in contact komen met ander kinderen en (anoniem) vragen stellen aan een professioneel team van behandelaars en ervaringsdeskundigen. In 2012 heeft het Innovatiefonds de ontwikkeling van een app voor de Cyberpoli ondersteund. Thans heeft het AvK op verzoek en in samenwerking met de Schildklier Organisatie Nederland (SON) een bijdrage gekregen voor de ontwikkeling van Cyberpoli Schildklieraandoeningen. Via het onderdeel Schildklieraandoeningen zal men kinderen en jongeren met een schildklieraandoening begeleiden en ondersteunen bij de behandeling hiervan.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.