cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Verbetering diagnostiek, behandeling en voorlichting/begeleiding van patiënten met zeldzame tubulaire stoornissen (€ 116.000)

Renale tubulaire stoornissen worden veroorzaakt door verstoringen in het uitscheiden of vasthouden van water en essentiële zouten en mineralen door de nieren. Afhankelijk van de exacte stoornis treden er symptomen op als moeheid, algehele malaise, spierzwakte, spierkrampen, hartritmestoornissen, uitdrogingsverschijnselen en botontkalking. De onderliggende afwijkingen in de nier zijn meestal niet te genezen, waardoor patiënten levenslang behandeld moeten worden, met beperkende bijwerkingen tot gevolg. UMC St. Radboud krijgt als Expertisecentrum Glomerulaire en Tubulaire Nierziekten. financiële steun om praktische tools en protocollen ontwikkelen om de zorg, diagnostiek, behandeling en begeleiding voor patiënten met zeldzame renale tubulaire stoornissen te verbeteren.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.