manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Palli app (€ 23.500)

Vereniging voor Ouders, Kinderen en Kanker kreeg financiële ondersteuning voor de ontwikkeling van de Palli App: een app voor ouders met een kind dat gaat overlijden aan kanker. Voor deze ouders is tijd kostbaar en het vermogen om informatie te verzamelen en ordenen is beperkt. De behoefte aan informatie is echter groot. De Palli app kan informatie toegankelijk maken zodat ouders de juiste afwegingen kunnen maken en beter mee kunnen denken en sturen in de zorg. De app kan ook ondersteunend zijn in acute situaties. De Palli app wordt ontwikkeld in samenwerking met (ouders van) patiënten en met professionals. Om het gebruik van de app te bevorderen worden verpleegkundigen, artsen en palliatieve teams geïnformeerd over hoe ze met de app kunnen werken. Ook zal de VOKK de Palli app via haar website, verenigingsblad en bijeenkomsten onder de aandacht brengen bij de doelgroep. De aanvraag valt onder het thema zeldzame ziekten omdat kinderen vaak lijden aan zeldzame vormen van kanker. Met deze aanvraag beoogt de VOKK in een eerder vastgestelde behoefte van ouders te voorzien, namelijk het laagdrempelig en gebundeld aanbieden van beschikbare informatie. De app is complementair aan het reeds lopende project ‘Emma Thuisteam’ en de palliatieve zorg die door zorgverleners wordt geleverd.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.