manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Opzet landelijke online expertpanel voor patiënten met alvleesklierkanker (€ 46.581)

Voor diagnostiek en behandeling van alvleesklierkanker is het noodzakelijk om door de gehele scans te kunnen scrollen om zo een gedetailleerd beeld te krijgen van de uitbreiding van de tumor. Voor het inwinnen van een second opinion in een ander ziekenhuis wordt daarom veelal een nieuwe scan gemaakt, dat leidt tot extra stralingsbelasting en reistijd en dus extra kosten. Met dit project Wil het AMC een landelijke online expertpanel opzetten bestaande uit 12 experts uit 6 UMC’s en 3 topklinische ziekenhuizen met bewezen expertise op het gebied van alvleesklierkanker. Bedoeling is dat dit panel de mogelijkheid biedt om eenvoudig, online een second opinion in te winnen over alvleesklierkanker. Het is bedoeld voor situaties waarin de lokale infrastructuur niet toereikend is. Zo nodig kunnen patiënten na beoordeling het expertpanel verwezen worden naar het meest geschikte centrum (m.b.t. kwaliteit en reistijd).

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.