manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Cultureel project Special Arts (€ 150.000)

Het bestuur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft besloten om een kunstproject voor mensen met een handicap te steunen. Omdat kunst belangrijk is voor het welzijn en de ontwikkeling van mensen met een handicap stimuleert Special Arts dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen. Hierbij is van groot belang dat er locaties zijn en blijven waar kunstactiviteiten voor mensen met een handicap worden aangeboden. Special Arts organiseert een keer per drie jaar de Special Award. De eerstvolgende editie is in 2015. Het project bestaat uit een landelijke beeldende kunstwedstrijd, een wedstrijd voor een plan om kunstateliers financieel onafhankelijker te maken en vijf regio-exposities verspreid over Nederland gekoppeld aan fietsroutes in deze regio’s.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.