GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Bewegingsprogramma in Aruba (€ 13.380)

Het bestuur van Fundacion Movimiento ta Bida (FMB) organiseert al vele jaren bewegingsactiviteiten voor 40-50-plussers (60%) en 60-plussers (40%) in drie wijken/steden op Aruba. De vraag naar en noodzaak hiervan is groot gezien het toenemende aantal mensen met overgewicht en diabetes op het eiland. De activiteiten werden tot nu toe volledig door bestuur/vrijwilligers geïnitieerd en gecoördineerd. Door uitbreiding van de activiteiten is de druk op het bestuur van de Fundacion echter te groot geworden en is er sinds 1 oktober 2013 een fulltime bewegingscoördinator aangesteld. Deze persoon voert het bestaande programma uit en zal nieuwe activiteiten opstarten in een aantal achterstandswijken waar FMB tot nu toe niet actief was. Het Innovatiefonds heeft een bijdrage toegekend voor de inzet van de bewegingscoördinator.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.