verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Besluitvorming over de opname en behandeling van kwetsbare ouderen op de Intensive Care (€ 75.000)

Ziekenhuis Gelderse Vallei wil hulpmiddelen hebben om ouderen en hun naasten zo goed mogelijk te informeren over en te betrekken bij de behandelbeslissingen voor opname of terwijl zij zijn opgenomen op de Intensive Care. Het doel is om overbehandeling te voorkomen. Maar het ontbreekt aan tools om vorm te geven aan ‘shared decision making’ met kwetsbare oudere patiënten en hun naasten over opname en/of behandelingen op de IC. Dat blijkt uit een onderzoek dat door de Hoge School Arnhem Nijmegen (HAN) is uitgevoerd. Het Innovatiefonds geeft een bijdrage om in samenwerking met ouderen en hun naasten de tools te ontwikkelen. Het betreft een samenwerking van de ziekenhuizen Gelderse Vallei, Rijnstate en HAN.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.