witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Protocol voor hulpmiddel bij geamputeerde arm (€ 85.283)

Jaarlijks verliezen in Nederland ongeveer 40 mensen een arm of een hand en worden ongeveer 50 kinderen geboren met een afwijking van de arm of hand. De patiëntengroep met een armamputatie is klein, maar heeft vaak langdurige zorg nodig, omdat de patiënten doorgaans een normale levensverwachting hebben. Door een samenwerkingsverband tussen de verschillende behandelcentra, instrumentmakerijen, leveranciers, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars is het protocol PPP-ARM ontwikkeld dat in het hele land gebruikt wordt. Dit protocol is een beslishulp om de keuze voor een hulpmiddel voor mensen met een armamputatie of een aangeboren afwijking van de armen te onderbouwen, te structureren en te evalueren. Het protocol heeft een aanvulling nodig omdat patiënten behoefte hebben aan inlogmogelijkheden in het ondersteunende systeem waarmee ze inzage en controle krijgen over hun eigen zorgproces. Door het toevoegen van de modules Informatie, Evaluatie en Componenten is het PPP-ARM protocol compleet. De patiënt met een armamputatie of een aangeboren arm/handafwijking krijgt op deze manier overal een optimale behandeling. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars geeft financiële steun van maximaal € 85.283,- voor de gewenste aanvulling, mits vooraf het beheer en onderhoud zijn geborgd.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.