cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Doorbraakpijn bij kanker (€ 242.000)

Op dit moment kunnen zorgverleners doorbraakpijn vaak niet goed herkennen of typeren. Zo krijgen patiënten met doorbraakpijn soms verhoogde langwerkende pijnmedicatie voor achtergrondpijn. Er is dan sprake van over- en onderbehandeling. Waar doorbraakpijn kort duurt worden patiënten een groot deel van de dag overbehandeld, met bijwerkingen die de kwaliteit van leven aantasten tot gevolg. Uit een rapport van ZonMw uit 2009 blijkt dat 91% van de Nederlandse pijnexperts aangeeft behoefte te hebben aan een gevalideerde vragenlijst voor aanvullende diagnostiek van doorbraakpijn. In het project ‘Opstaan tegen doorbraakpijn’ wil het Erasmus MC dit probleem aanpakken door onder meer een vragenlijst te valideren. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars stelt hiervoor maximaal € 242.000,- ter beschikking.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.