GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Films voorlichtingsactiviteiten (Stichting Klinika Capriles (€ 56.400)

Stichting Klinika Capriles wil in het kader van preventie en het doorbreken van taboes films maken over Depressie (algemeen), Depressie bij jongeren, Depressie bij ouderen, Angststoornissen, Angststoornissen bij jongeren, en Schizofrenie. Ter verhoging van de herkenbaarheid van bepaalde situaties en daarmee vergroting van de toegankelijkheid van de informatie wil GGz Curaçao eigen materiaal ontwikkelen dat aansluit bij de lokale cultuur en structuur. Het doel dat wordt beoogd is met de films de kijker “mee te slepen” in het verhaal van depressie, angst en schizofrenie om de beleving en het begrip indringender te maken. Einddoel is de uiteindelijke drempel tot uiten van de zorgbehoefte richting ggz te verlagen en een beweging tot stand te brengen die ertoe bijdraagt dat mensen met psychische problematiek binnen de samenleving meer worden gezien als gelijkwaardig. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars stelt voor het maken van de films ongeveer € 56.400,- ter beschikking. 

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.