GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Fitter na kanker (Helen Dowling Instituut, € 45.000)

Het Helen Dowling Instituut voert een Randomised Controlled Trial (RCT) uit waarbij de effectiviteit van ACT online en een bewegingsinterventie worden onderzocht. Dit onderzoek heet Fitter na kanker. Meer specifiek wordt onderzocht of op basis van persoonskenmerken voorspeld kan worden welke interventie het meest effectief zal zijn om vermoeidheid na kanker te verminderen. Beide interventies worden vergeleken met een minimale interventie waarin de controlegroep alleen e-mails krijgt over vermoeidheid na kanker,. Per 1-1-2014 wordt ACT online op advies van CVZ alleen nog vanuit de basiszorg vergoed voor patiënten met recidiverende depressies. Dit heeft gevolgen voor de uitvoering van de RCT Fitter na kanker, dat met deze maatregel tussen wal en schip dreigt te raken. Voor het onderzoek is het nodig dat nog 147 deelnemers ACT online volgen in 2014 en 2015. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars stelt een bijdrage ter beschikking zodat de RCT Fitter na kanker volgens plan kan worden uitgevoerd.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.