alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Triple M wint STZ Innovatieprijs

Uit 52 inzendingen is Triple M gekozen tot innovatie die het meest bijdraagt aan de zorg voor patiënten in topklinische ziekenhuizen.Triple M is een door het Innvoatiefonds Zorgverzekeraars gesteund klinisch onderzoek naar een medicinale behandeling van miskramen die niet uit zichzelf op gang komen.

Triple M staat voor Mifepriston en Misopristol bij een Miskraam. Het verschil met bestaande medicatie is dat Triple M een tablet toevoegt dat ervoor zorgt dat de baarmoeder de volgende twee tabletten makkelijker opneemt. Een belangrijk voordeel voor patiënten is dat deze behandeling met medicijnen minder ingrijpend is dan een operatie. Ook het feit dat vrouwen ervoor kunnen kiezen om de medicijnen thuis, in een vertrouwde omgeving, in te nemen verzacht mogelijk een beetje het leed die een miskraam sowieso al met zich meebrengt. Zij hebben zo meer de regie over hun behandeling. 

Meer over de STZ Innovatieprijs is te vinden op de website van het CWZ. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt het onderzoek.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.