cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Triple M wint STZ Innovatieprijs

Uit 52 inzendingen is Triple M gekozen tot innovatie die het meest bijdraagt aan de zorg voor patiënten in topklinische ziekenhuizen.Triple M is een door het Innvoatiefonds Zorgverzekeraars gesteund klinisch onderzoek naar een medicinale behandeling van miskramen die niet uit zichzelf op gang komen.

Triple M staat voor Mifepriston en Misopristol bij een Miskraam. Het verschil met bestaande medicatie is dat Triple M een tablet toevoegt dat ervoor zorgt dat de baarmoeder de volgende twee tabletten makkelijker opneemt. Een belangrijk voordeel voor patiënten is dat deze behandeling met medicijnen minder ingrijpend is dan een operatie. Ook het feit dat vrouwen ervoor kunnen kiezen om de medicijnen thuis, in een vertrouwde omgeving, in te nemen verzacht mogelijk een beetje het leed die een miskraam sowieso al met zich meebrengt. Zij hebben zo meer de regie over hun behandeling. 

Meer over de STZ Innovatieprijs is te vinden op de website van het CWZ. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt het onderzoek.

banner jv 2017 250px

SFC Aruba - Wie Yin € 12.400

Aruba kent geen 24-uursopvang voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en het aantal pleeggezinnen dat in staat is om kinderen met een beperking op te vangen is minimaal.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.