GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Beter voorbereid naar je huisarts voor mensen met een verstandelijke beperking

Recentelijk lanceerden Leer Zelf Online en het Nivel de nieuwe website Naarjehuisarts.nl. Deze site verlaagt de drempel voor het huisartsbezoek voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘Je voelt je niet lekker maar wat doe je dan’, is één van de praktische problemen waar mensen met een verstandelijke beperking tegenaan lopen.

Voor de doelgroep is het soms lastig om klachten in te schatten of te verwoorden. Door eenvoudige voorlichting te geven over hoe de afspraak bij de huisarts gaat is de patiënt beter voorbereid. Op de nieuwe website Naarjehuisarts.nl krijgen bezoekers uitleg van de bekende uitleganimatie Steffie en kunnen zij telefoongesprekken oefenen. Steffie laat hen zien waar ze informatie kunnen vinden en met wie ze kunnen praten om een beslissing te nemen. Op de website kunnen klachten van de persoon in kaart worden gebracht. Voordeel voor de huisartsen is dat ze gerichter en sneller kunnen achterhalen wat er precies aan de hand is. Naarjehuisarts.nl is gefinancierd door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Recentelijk gaf het Innovatiefonds ook financiële ondersteuning om de website te vertalen in het Arabisch.

 

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.