cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Preventie van psychische problematiek: derde thema 2018

Er zijn doelgroepen die een bovengemiddeld hoog risico lopen om een psychische problematiek te ontwikkelen. Voor deze doelgroepen is vroegtijdige herkenning en effectieve preventie van groot belang. In 2018, het laatste jaar waarin er door het fonds toekenningen kunnen worden gedaan, wordt speciale aandacht gevraagd voor projecten die ertoe bijdragen dat psychische klachten vroegtijdig worden aangepakt zodat deze niet ontwikkelen tot een problematiek die een behandeling in de geestelijke gezondheidszorg vraagt. Bestaande effectieve, preventieve interventies kunnen wellicht beter worden ingezet. Ook kan er soms buiten de gebaande paden ingezet worden op iets dat voor de doelgroep evident nuttig is in het voorkomen van verergering van de problematiek.

Randvoorwaarden zijn:

  • De doelgroep dient zelf nadrukkelijk een rol te spelen in het project.
  • Implementatie moet onderdeel zijn van het project, waardoor de doelgroep er meteen baat bij heeft.
  • Dekking van de kosten van wetenschappelijk onderzoek krijgt geen prioriteit


Ook onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.