cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Agenda bestuur maart gesloten

De agenda voor de bestuursvergadering van maart 2018 is inmiddels gesloten. De eerstvolgende bestuursvergadering waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend, vindt in de eerste week van juni plaats. De agenda voor die vergadering sluit uiterlijk op 1 mei en eerder indien deze eerder vol is.

Thema's 2018: laatste jaar

Zoals u misschien weet is het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een zogenaamd 'sunset fonds': wij hebben de opdracht om in 20 jaar tijd een kwart van de reserves van de voormalige vrijwillige ziekenfondsen te besteden. In 1999 zijn we daarmee gestart en dus is 2018 het laatste jaar waarin er middelen toe te kennen zijn.

UMC Utrecht werkt aan betere kwaliteit van leven bij chronische darmontsteking

Het UMC Utrecht krijgt een bijdrage van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars voor de implementatie en evalutatie van een zogenoemd stopprotocol bij het gebruik van biologicals door mensen met een chronische darmontsteking.

App voor mensen met een verstandelijke beperking met alledaagse vragen

Met VraagApp krijgen mensen met een verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun dagelijkse vragen. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen in Nederland vanaf 16 jaar. Om vragen te stellen is een abonnement nodig. In de voorverkoop zijn door instellingen al ruim 3000 abonnementen afgenomen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, VSBfonds en NSGK hebben een groot deel van de kosten voor hun rekening genomen.

Zicht op innovatie: Jaarverslag 2016

Sinds de oprichting van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars in 1999 hebben we ruim € 103,5 miljoen toegekend aan projecten om de gezondheidszorg te vernieuwen.

jaarverslag 2016 klein

SFC Aruba - Wie Yin € 12.400

 

Aruba kent geen 24-uursopvang voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en het aantal pleeggezinnen dat in staat is om kinderen met een beperking op te vangen is minimaal.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.