cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Agenda maart gesloten

Inmiddels hebben wij de agenda voor de vergadering van het bestuur in maart gesloten. 

Terugdringen overbehandeling bij galsteenlijden

In de vergadering van december heeft het bestuur van het fonds besloten een bijdrage van maximaal € 154.467 ter beschikking te stellen voor een project waarin een beslisregel voor een galblaasoperatie verder wordt gevalideerd en geïmplementeerd.

Film ‘Hoe gaat het met u’ gelanceerd

Culturele verschillen kunnen een rol spelen bij de manier waarop mensen omgaan met emotionele gebeurtenissen en welke oplossingsstrategieën ze voor hun klachten kiezen. Trimbos Instituut heeft daarom i.s.m. Indigo een film van drie afleveringen voor patiënten met een Turkse of Marokkaanse achtergrond laten ontwikkelen.

REDUCE-PDS: minder darmonderzoek

Een nieuwe aanpak voor patiënten met het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) leidt tot een besparing van honderden inwendige darmonderzoeken en honderden uren van de MDL-arts op jaarbasis, terwijl patiënten prettiger behandeld worden en hun kwaliteit van leven verbetert.

Innovatiefonds ondersteunt gaming in de jeugdzorg € 43.500

In de praktijk blijkt het lastig om kinderen en jongeren betrokken te krijgen en houden bij hun therapie. Het toepassen van games in de zorg voor deze doelgroep lijkt van meerwaarde. Recent kende Innovatiefonds Zorgverzekeraars twee aanvragen op dat gebied toe.

FotoJV2015website

St. Martin's Home: shower chairs and shower trolleys (€ 8.500)

Bij St. Martin’s Home op Sint Maarten verblijven circa 65 cliënten, die door 35 personeelsleden worden verzorgd. Veel van de cliënten kunnen niet zelfstandig staan en/of lopen en worden in bed gewassen. Om het welzijn van de cliënten te verbeteren wil men dat zij beter en vaker gewassen kunnen worden. 

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.