cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Terugdringen overbehandeling bij galsteenlijden

In de vergadering van december heeft het bestuur van het fonds besloten een bijdrage van maximaal € 154.467 ter beschikking te stellen voor een project waarin een beslisregel voor een galblaasoperatie verder wordt gevalideerd en geïmplementeerd.

Film ‘Hoe gaat het met u’ gelanceerd

Culturele verschillen kunnen een rol spelen bij de manier waarop mensen omgaan met emotionele gebeurtenissen en welke oplossingsstrategieën ze voor hun klachten kiezen. Trimbos Instituut heeft daarom i.s.m. Indigo een film van drie afleveringen voor patiënten met een Turkse of Marokkaanse achtergrond laten ontwikkelen.

REDUCE-PDS: minder darmonderzoek

Een nieuwe aanpak voor patiënten met het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) leidt tot een besparing van honderden inwendige darmonderzoeken en honderden uren van de MDL-arts op jaarbasis, terwijl patiënten prettiger behandeld worden en hun kwaliteit van leven verbetert.

Innovatiefonds ondersteunt gaming in de jeugdzorg € 43.500

In de praktijk blijkt het lastig om kinderen en jongeren betrokken te krijgen en houden bij hun therapie. Het toepassen van games in de zorg voor deze doelgroep lijkt van meerwaarde. Recent kende Innovatiefonds Zorgverzekeraars twee aanvragen op dat gebied toe.

Jaarthema's met ingang van juni 2016 bekend

Het bestuur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft besloten het jaarthema gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven door onder- en overbehandeling tegen te gaan, met enige aanscherping, te handhaven. Daarnaast is een nieuw thema vastgesteld: 'Innovatie van de gezondheidszorg voor kinderen en jongeren'. Meer informatie over de specifieke invulling van de jaarthema's kunt u hier lezen.

FotoJV2015website

Vermindering van agressief gedrag door suppletie van vitaminen, mineralen en n-3 vetzuren bij jongeren met een verstandelijke beperking € 249.789

Agressief gedrag door cliënten komt veel voor binnen de gehandicaptenzorg: de geschatte prevalentie is 9% tot 24%, oplopend tot 45% bij geïnstitutionaliseerde cliënten.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.